Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Aσφαλής Χρήση του Δαδικτύου

   Σύμφωνα με τον Συνήγορο του παιδιού το διαδίκτυο είναι ένα χρήσιμο και σημαντικό εργαλείο για τους νέους σήμερα. Χρειάζεται όμως να συνδυάζεται με γνώσεις για το πώς ασκούνται και πώς προστατεύονται τα δικαιώματα των χρηστών του, ιδίως των ανηλίκων. Στην Ευρώπη, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν, ότι 1 στα 4 παιδιά βιώνουν τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό σε κάποια φάση της ζωής τους. Ο αυξανόμενος αριθμός των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης και η αυξανόμενη συχνότητα ενασχόλησης με το ίντερνετ, αυξάνουν την πιθανότητα κινδύνου χρήσης ακατάλληλων ιστοσελίδων και την πιθανότητα του ηλεκτρονικού εκφοβισμού. Εκπαιδευτικοί και γονείς οφείλουμε να ενημερώσουμε τα παιδιά και του μαθητές για το πώς προστατεύονται τα δικαιώματά τους και πώς αυτά ασκούνται.
   Στα μαθήματά μας σχετικά με την κοινωνικότητα των νέων αλλά τους τρόπου επικοινωνίας του σήμερα, κάναμε έναν ημιδομημένο διάλογο σχετικά με την ορθή χρήση του διαδικτύου και τους ενδεχόμενους κινδύνους στην χρήση του. Οι μαθητές αντάλλαξαν μεταξύ τους τις προσωπικές τους εμπειρίες και σε συνδυασμό με την γνώση που αποκτήθηκε ετοίμασαν τα δικά τους σκίτσα για την ασφαλή πλοήγηση και έγραψαν τα δικά τους κείμενο για τους κινδύνους της χρήσης του διαδικτύου και τους τρόπους αντιμετώπισης. Ένα σημαντικό μέρος των εργασιών συγκεντρώθηκε και έγινε παρουσίαση μέσω του διαδικτυακού εργαλείου Emaze. Είναι αρκετά απλό στην χρήση του, έχει μεγάλο αρχείο παρουσιάσεων ανάλογα με την θεματολογία των παρουσιάσεων που ενδιαφέρει τον καθένα και ποικιλία σε templates για να γίνουν οι παρουσιάσεις σας πιο ενδιαφέρουσες και παιχνιδιάρικες. Ακολουθεί η δική μας! Μπορείτε να περιηγηθείτε με τα βέλη που βρίσκονται δεξιά και αριστερά της κάθε διαφάνειας. 

    Powered by emaze



 Επιπροσθέτως αναρτώνται εδώ κάποια επιπλέον σκίτσα που δεν μπορούσαν να ενσωματωθούν στην παραπάνω παρουσίαση.









Δυο σύντομα εκπαιδευτικά ενημερωτικά video για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό και την ασφαλή πλοήγηση.





Και για το τέλος για όποιον ενδιαφέρεται για ενημερωτικό υλικό θα βρει έναν σημαντικό αριθμό αρχείων στο Saferinternet.gr , όπου για παράδειγμα υπάρχει συνοπτικός οδηγός για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο για εκπαιδευτικούς, αλλά και για τους μαθητές και τους γονείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου