Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Does the earth have borders? Migration and Human Rights : Ένα μικρό χρονικό.

  Ένα μικρό χρονικό από την ειδική βράβευση, την παρουσίαση του έργου μέχρι και την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας.


Η βράβευση

  Από τις 17.10 που ανακοινώθηκε η βράβευση του περσινού μας έργου eTwinning και μέχρι ένα μήνα μετά ο χρόνος ήταν πολύ πυκνός και τα νέα για την πορεία του ανανεώνονταν διαρκώς. Το ταξίδι του έργου πρόσφατα έκλεισε με πλήρη επιτυχία και πλέον υπάρχει ο χρόνος και η διαύγεια για να γίνει η απαρίθμηση των τελευταίων εξελίξεων.
 Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, 15:30-17:00 στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγύ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ακολούθησε η τελετή βράβευσης για τα αποτελέσματα των 11ων Εθνικών Βραβείων eTwinning. To δικό μας έργο ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλά σχολεία που δούλεψαν πάνω στα θέματα της ανεκτικότητας, της διαφορετικότητας, της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και του προσφυγικού. Η βράβευση του έργου έγινε στην ειδική κατηγορία για την ενεργό ιδιότητα του πολίτη και την ανεκτικότητα, μπορείτε να δείτε και τους υπόλοιπους νικητές παρακάτω.


11ος Εθνικός Διαγωνισμός έργων eTwinning

Νηπιαγωγείο - Δημοτικό (5-12)
Τίτλος Έργου Σχολείο Εκπαιδευτικοί
1o Βραβείο NUTRI FIT CRUISE 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΓΙΟΥΡΟΥΚΗ
2ο Βραβείο Zarafa's suitcase: Η βαλίτσα της Ζαράφα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΣΣΑΣ ΜΑΡΙΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑ
5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΛΤΣΙΟΥ
4o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΜΠΕΚΑ
Γυμνάσιο (13-15)
Τίτλος Έργου Σχολείο Εκπαιδευτικοί
1o Βραβείο LSVC-Learning by Sharing in Virtual Cafes 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΟΣΙΑΛΟΥ
2ο Βραβείο Troy today 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΛΑΝΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ
ΓΕΛ , ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, TEE και ΕΕΕΕΚ (16-19)
Τίτλος Έργου Σχολείο Εκπαιδευτικοί
1o Βραβείο Bookcrossing ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΝΤΑΠΟΛΗΣ ΘΕΟΔΏΡΑ ΓΚΕΝΙΟΥ
2ο Βραβείο Be Innovative Kinetic European (BIKE) ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΟΣΜΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΝΕΝΟΥ
Ειδική Κατηγορία: Ενεργός Πολιτότητα και Ανεκτικότητα
Τίτλος Έργου Σχολείο Εκπαιδευτικοί
Βραβείο Does the earth have borders? Migration and Human-Rights 2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΔΩΡΑ ΒΑΚΑ

Μετά την παραλαβή του βραβείου ακολούθησε παρουσίαση ενός βίντεο με τα βασικά σημεία του έργου που δημιουργήθηκε για την συγκεκριμένη εκδήλωση. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο που προετοιμάστηκε καθώς και μερικά στιγμιότυπα από εκείνη την ημέρα.
Φωτογραφίες από το Υπουργείο Παιδείας 
Και μερικές από την επόμενη μέρα στην τάξη μας


Οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο όχι μόνο με το βραβείο, αλλά και με τη δέσμευση ότι σύντομα θα παραλαμβάναμε και τα υπόλοιπα δώρα του διαγωνισμού. Εκτός από τα δώρα έκπληξη για τους μαθητές, το σχολείο κέρδισε δύο lap top και δυο εκτυπωτές που θα αποσταλούν το ερχόμενο διάστημα. Για την εκπαιδευτικό έγινε δώρο η μετακίνηση και η διαμονή για το Multilateral Seminar, Migration and Tolerance, στο Βραχάτι της Κορινθίας, μαζί με την πρόταση για παρουσίαση του προγράμματος στους 40 συμμετέχοντες από Αγγλία, Γαλλία, Ελλάδα και Ιταλία. Κατά τη βράβευση είχαμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τις καλές πρακτικές και των υπόλοιπων επτά σχολείων που βραβεύτηκαν αλλά και να ενημερωθούμε για την ένθερμη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη δράση και τις πανευρωπαϊκές διακρίσεις των ελληνικών σχολικών μονάδων. Καθότι φαίνεται, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας η ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα, αποτελεί την μεγαλύτερη κοινότητα εκπαιδευτικών του eTwinning σήμερα.

Multilateral Seminar
17-19 November
Vrachati, Corinth,Greece
Με την λήξη της απονομής ξεκίνησε ένας κύκλος προετοιμασιών για την συμμετοχή μου και την παρουσίαση του έργου στο σεμινάριο στο Βραχάτι Κορινθίας αλλά και για τον παιδαγωγικό οδηγό που θα δημοσιευτεί με τα βραβευμένα έργα. Η εμπειρία μετά από την πρόσφατη επιστροφή από το σεμινάριο είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική. Εκπαιδευτικοί των τεσσάρων χωρών συμμετείχαν σε ένα σεμινάριο εξεύρεσης συνεργατών με θέμα: «Μετανάστευση-πρόσφυγες-ανεκτικότητα (migration and tolerance)». Παρουσιάστηκαν δράσεις του Υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των μεταναστών, καλές πρακτικές σχολείων από Ελλάδα (Does The Earth Have Borders? Migration and Human Rights) και Αγγλία (Being an Immigrant in Europe),επιμορφώθηκαν για εκπαιδευτικά εργαλεία συνεργασίας και επικοινωνίας, αντάλλαξαν ιδέες για την υλοποίηση έργων και σχεδίασαν τα δικά τους έργα.
Εδώ η παρουσίαση του δικού μας έργου
 Η παρουσίαση του έργου "Being An Immigrant in Europe"
 Kαι ένα βίντεο από το συνέδριο

  Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας

Στις 22.11 όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο έργο έλαβαν μήνυμα για την βράβευση του με Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, έχοντας συγκεντρώσει κατ' αυτόν τον τρόπο Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας και δυο ειδικά βραβεία, ένα για την Ελλάδα και ένα για την Ιταλία. Σύντομα θα   λάβουμε ένα πιστοποιητικό το οποίο μπορούμε να επισυνάψουμε στην ιστοσελίδα του σχολείου και να το εκθέσουμε σε μία θέση στο σχολείο μας. Επίσης, το έργο θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

Τα δώρα των μαθητών

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου